Jul 262014
 

I don’t usually blog in two languages but I shall make an exception this time around: you see, my Mom’s and my stepfather’s cottage is for sale, and as it happens to be located in Hungary, the most likely interested parties are Hungarian.

To make a long story short, this is a waterfront property on a side branch of the Danube river not far from Budapest. The plot is about 4200 square feet, the cottage itself is about 500 square feet. It has electricity, running water, and natural gas heating. The property includes a licensed deck. It is accessible from a paved road that is maintained all year round. The asking price is HUF 12 million, or about USD 52,000 at current exchange rates.

Nem szokásom két nyelven bloggolni, de ez alkalommal kivételt teszek, miután Édesanyám és nevelőapám nyaralója eladó, s lévén hogy a nyaraló Magyarországon található, feltehetőleg az érdeklődők is leginkább magyarok lesznek.

Hogy rövidre fogjam, vízparti ingatlanról van szó, a Soroksári Dunaág mentén, Budapesttől nem messze. A telek kb. 390 m2, a nyaraló maga kb. 45 m2. Van villany, víz, s gázkonvektoros fűtés. Az ingatlanhoz engedélyezett stég tartozik. Aszfaltozott úton közelíthető meg, mely egész évben járható. A kért ár 12 millió forint.

And now a couple of pictures – És most pár kép:

My Mom's cottage – Anyámék nyaralója

My Moms’ cottage – Anyámék nyaralója

The waterfront deck of my Mom's cottage – Anyámék nyaralójához tartozó vízparti stég

The waterfront deck of my Moms’ cottage – Anyámék nyaralójához tartozó vízparti stég

The dog and the cat are not for sale; sadly, they are no longer around, as these pictures were made a few years back.

A kutya meg a macska nem eladó; sajnos már nincsenek meg, ezek a képek ugyanis pár évvel ezelőtt készültek.

Further pictures about the property can be seen on the Web site of a real estate agency. – Az ingatlanról további képek egy ingatlanügynök lapján tekinthetőek meg.

 Posted by at 2:20 pm